stoineff

Семейство от планета ВегаH


Ако не сте чели Как станах човек (Из "Наръчник на вегана"), прочете го за да не се чудите какво ви разказвам. Ако пък сте го чели това е втората част.

Как създадохме нашето веган семейство?

Началото!

Сватбата с ни с Питър беше страхотна. Вълшебна музика и над 14 прекрасни гости. Бяхме поканили само наши приятели. Това беше по – скоро мое решение. Предложих го заради реплика седмица по – рано, на моя чичо Асен, който носейки един лист салата айсберг в чиния, уж на шега подхвърли:

- Саше, вечерята ти е готова! Искаш ли за сватбата към менюто да добавим, 2-3 зърна грах и половин репичка? Мисля, че всички роднини ще ме подкрепят.

Не отвърнах. Разбирам от сарказъм и ме заболя. Заболя ме жестоко, защото не само чичо и татко не ме разбираше. Мразех да ми викат Сашка. Аз съм Алекс. Тъпи мършояди! Никой от близките ми не споделяше моя избор, никой не желаеше да сподели моя начин на живот. Затова и предложих на сватбата да бъдем само приятели и съмишленици, хора, които знаят що е то веганство, хора, които от сърце обичат и уважават животните.

Избрахме да се венчаем през юни на девствените брегове на плажа „Корал” близо до Китен. Всички бяхме облечени в дрехи от естествени, органични материи с изключение на нудистите. Музиката се лееше около нас и блаженството беше пълно. Нямаше напрежение. Нямаше и стрес. Само релакс.

Всички харесаха патладжаните с нахут и хляба от лимец, но в безпорен хит се превърна сватбената ни сурова торта – от пресни диви ягоди и боровинки с мента (м…мм…).
Много се смяхме, на една случка. Нели изчезна. Започнахме да я търсим за да танцува с нас. След 10 – тина минути я открихме, завряна под едно бунгало. Хапваше си сладко, сладко от букета глухарчета, беше го уловила на церемонията преди това. Неземно парти! Ех! Спомени!
Скоро след сватбата се събудиха и майчинските ми инстинкти, като се засилиха особено след загубата на котарака ни Франсионе.

Той беше като член на семейство ни. Споделяше нашият начин на живот и трапеза. Отначало ядеше риба (което противоречи на нашите виждания), но скоро я отказа мина изцяло на веган диета. Учудващо е как един котарак може да бъде така възвишен и извисен. Обичахме го безумно и се възхищавахме на неговия темперамент и стил.
За жалост бог ни го отне. Започна да отслабва. Стана тъжен и мрачен. Козината му суха и проскубана взе да окапва на големи участъци, а ноктите му се чупеха. Ветеринарите, при които го водехме бяха тотално некомпетентни и неграмотни, все едно завършили медицина преди 30 години в Русия. Ужас дори няма да коментирам техните твърдения. Под нивото ми е. И така на 13 . 11 2010 г. бог реши да прибере Франсионе при себе си на небето. Направихме му красиво християнско погребение, което със сигурност би оценил. Един гарван, в близост също отдаде последна почит на нашия другар.

Загубата отвори в мен огромна празнота. Напразно Питър ме успокояваше няколко дни. Такава безпределна, безутешна мъка. Усетих и осъзнах, с цялото си същество, че трябва да създам живот, за да възстановя равновесията в природата. Бях готова да стана майка.
Опитите ни започнаха. Не стана веднага. Фазите на луната, съответно влиянието на Вега не можеха да съвпаднат точно с моята овулация и с ерекцията на любимия ми. Не вярвах, че ще бъде така сложно. Все пак, за доброто на нашето дете трябваше всичко да бъде перфектно изчислено.

Като за начало си осиновихме рибка. Разчитах, че грижите за нея ще помогнат на аурите ни да се слеят и магията ще стане.

Как успяхме да заченем Боб, за неговото кръщение и как взе мотивирано решение още като се роди да стане веган ще ви разкажа друг път.

Вижте продължението: Веганство и бременност! Кажете ДА! 

related

новини 1140931472110510691

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item