stoineff

Веганство и бременност! Кажете ДА!

vegan

Едно от най – големите изпитания във вярата ми във веганството беше бременността. (Как станах веган може да прочетете тук). Първо с Питър дълго време не успяхме да улучим вярната пропорция (ако мога така да се изразя). Или той имаше проблеми с ерекцията, или луната и планетите не бяха в подходяща фаза. Така се наложи да използваме един доста омразен и отричан от мен метод – инвитро.

Докторите в живота ми носеха само разочарования. Например ветеринара, при който водехме Франсионе (бог да се смили над душата му), непрекъснато се опитваше да ни убеди, че котките не могат да се хранят със зеленчуци, че те по природа са хищници, че като не го храним с месо го изтезаваме. Той дори не успя да посочи точна диагноза на горкото ни живитонче. До края не успя да разбере от какво заболяване страда.
Друга история пък са премеждията ми със зъболекаря ни. Той например твърди, че млякото, и сиренето са единствените добри източници на калций.  Невежи!

Доктор Георгиев не вярваше в хомеопатията и традиционната народна медицина. Когато му казах, че искам да направим инвитро, но детето да се роди в „Стрелец” с асцедент „Риби”, той ме изгледа с недоверие и презрение. Казах ви, че не харесвам докторите. Те не разбират нищо. Не зная как и защо въобще се наложи да използвам услугите им. Всъщност зная. Питър беше доста уморен от работата си като диетолог и в удобните за зачеване моменти все не можеше, да се справи на 100%.

Инвитрото се оказа успешно! Докторите някак си го направиха. В мен имаше живот – цяла нова Вселена. Продължавах да живея здравословно и в любов и мир с целия свят. Хранех се с енергия от растенията и слънцето. Бях препълнена с положителни мисли и добро. Разбира се веднага престанах да ходя на медицински прегледи независимо от настояванията на тези шарлатани, да ме наблюдават. Ха… какво има да наблюдават, хора се раждат от милиони години и то без разни генетични изследвания, скрининги, 4 D видеозони и други подобни.
До 3-тия месец всичко вървеше перфектно. Не усещах че съм бременна. Не ми личеше. Бях в страхотна форма, яка мацка.

Въпреки, че пиех смути с водорасли и соеви кълнове, хапвах тофу, ряпа и цвекло една сутрин усетих адско сърцебиене и умора в мускулите. Нямах представа какво става. Всичко пред очите ми започна да се върти с шеметна скорост. Краката и ръцете ми изстинаха като на мървец.

Събудих се няколко часа по – късно в „Пирогов”. Докторите казаха, че нещата са наред и щели да ме изпишат. Трябвало да ям месо, яйца и черен дроб, заради недостига на B12 в кръвта.

Хахаха. Тъпаци! Убийци! Трупояди! Никога няма да стане това. Ще ям боб, леща и тофу, естествено. В зеленолистните зеленчуци, семената, ядките също има достатъчно B12.

Естествено, че отново се справих и без смотаните лекари. Просто балансирах диетата си. Като изключим тежестта в стомаха и газовете, които имах всичко вече беше наред. В седмия месец у дома се роди Боб. Закараха ни по спешност в болница, защото тежеше само 1100 грама и имаше порок на сърцето. Аз знаех как ще се справим. Бях успяла да прибера плацента в гардероба преди да дойде линейката.

related

Наръчник на вегана 4353340615546299360

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item