stoineff

Как станах човек (Из "Наръчник на вегана")*

Как станах човек (Из "Наръчник на вегана")*

Историята на един веган! 

Приятно ми е да се запознаем. Казвам се Александра и от три години съм веган. Искам да покажа моя избор на възможно най – много хора. Да узнаят повече за моята история, моите правилни хранителни навици. Да си веган е философия, наука, любов, по – добър начин на живот.

Както повечето осъзнати и посветени във веганството и аз се родих в семейство на мършояди.


 Баща ми беше типичен Ганьо – всяка вечер сядаше на масата нарязал част от трупа (сланина, или друг орган) на някое жестоко убито, заклано и одрано животинче и предъвкваше и мляскаше, докато отпиваше от червеното си вино. Беше ужасно! Дори се оригваше с пълен стомах. Това се случваше веднага след като се прибере от работа - преди да си е взел дори душ.
Вече знаех, че това е неправилно, но не го осъзнавах напълно, защото не бях станала член на Фейсбук групата „Зелево листо” и нямах и понятие за принципите на видизма и карнизъма, които сега напълно споделям. Все пак, когато се хранех карах мама да ми избира само добре опечените части от пържолките, но да бъдат и без мазнини. Не искам да се връщам към тези ужасни години на жалко съществуване!

Животът ми се промени след като се запознах с Питър Андре. Рожденото му име било Петър Андреев, но след като основал групата „Зелево листо” и отворил очите на много непросветени – всички започнали да го наричат с псевдонима Питър. Доста по – яко е! Мен в групата ме наричат Алекс, а не селското Сашка, както ми викаше баща ми.

Сега обсъждахме британско проучване, което сочи с необорими доказателства, че ние веганите сме доста по – интелигентни от трупоядните. Направо ще цитирам: „ Интелигентните хора са по-склонни да направят разумен избор за това, което ядат, взимайки предвид своето здраве и хуманното отношение към животните.”. Как точно са го формулирали само. Истина е веганството променя и спасява животи. Ние не ядем себеподобните си. Ние не ядем живи същества, които имат чувства, мисли, сърце.

Разбира се нашата борба срещу невежите е всекидневна и безмилостна. Ние искаме да ги научим, че носенето на кожени обувки е причинило смъртта на едно БЕБЕ крава. Като малка съм ходила на село и там съседа ни имаше такива. Макар че, веднъж когато надникнах в обора, ме лъхна ужасна миризма. Никога няма да забравя тези влажни, големи и измъчени очи. Горкото животинче, дори и не подозираше, че стопанина му го отглежда за да го убие зверски.

Ако знаех по онова време как да го спася!

Побързах да избягам като видях, че детето на съседите - мърлявия селянин Иван, чистеше лайната на кравите с една лопата. Отврат! Не можех да ги понасям! Отклоних се от темата малко. За ежедневната си борба пишех. Борбата и правото на живот за животните. Борбата за нашата природа.

Отидох да ми направят един кариес. Зъболекарят ме започна веднага от вратата:

- Момиче, Вие не пиете достатъчно мляко!
- Не. Аз не малтретирам животните. Това е обир! Кравите непрекъснато се тъпчат с хормони, което отива в млякото им. Те живеят зле! Хората ги използват и малтретират, а да си напълнят стомасите. Не пия мляко! Не ям сирене! Достатъчно калций има и в Чия – та…
Натрих носа на нахалника. Остана без думи. Той дори не ми отговори. Само поклати глава. Дано се замисли и да встъпи в нашите редици. На тръгване му подметнах, че ако има желание може да се включи в нашата фейсбук група. Той ми се усмихна. Стори ми се, че видях тъга в очите му. Вероятно е от месото.

На върха на щастието си съм. Искам да се видя с Питър и да му кажа добрите новини. Все по – сигурна съм, че зъболекаря ще се влее в редиците ни и ще зареже мършоядството. Той е все пак интелигентен човек, просто не е информиран за ползите, които ще получи от новия си начин на живот.

За днес е това, скоро ще ви пиша за плановете ни с Питър да имаме деца, които да бъдат още от раждането си вегани, а също и за диетата на котаракът ни Франсионе, който от две години също хапва само зелечуци.

Отивам да си пийна едно смути с броколи и ленено семе, а вие прочете продължението на историята:
Семейство от планета ВегаH
Веганство и бременност. Кажете ДА 
Ваксините! Ах тези гадове докторите!
𑁋
"Наръчник на вегана" - е все още несъществуваща, но планувана книга с разкази, които вероятно ще бъдат публикувани в inter-view.info. Иронията и преувеличенията са с цел, да се постави и покаже проблема, а не да бъде обиден, конкретен човек, или начин на мислене. Забавлявайте се!

related

новини 6133108198870834727

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item