stoineff

Как станах човек (Из "Наръчник на вегана")*

Как станах човек (Из "Наръчник на вегана")*

Историята на един веган! 

Приятно ми е да се запознаем. Казвам се Александра и от три години съм веган. Искам да покажа на възможно най – много хора моя избор, моята история моите правилни хранителни навици. Да си веган е философия, наука, любов, по – добър начин на живот.

Както повечето осъзнати и посветени във веганството и аз се родих в семейство на мършояди.

 Баща ми беше типичен Ганьо – всяка вечер сядаше на масата нарязал част от трупа (сланина, или друг орган) на някое жестоко убито, заклано и одрано животинче и предъвкваше и мляскаше, докато отпиваше от червеното си вино. Беше ужасно! Дори се оригваше с пълен стомах. Това се случваше веднага след като се прибере от работа - преди да си е взел дори душ. Вече знаех, че е неправилно, но не го осъзнавах напълно, защото не бях станала член на Фейсбук групата „Зелево листо” и нямах и понятие за принципите на видизма и карнизъма, които сега напълно споделям. Все пак, когато се хранех карах мама да ми избира само добре опечените части от пържолките, но да бъдат и без мазнини. Не искам да се връщам към тези ужасни години на жалко съществуване!

Животът ми се промени след като се запознах с Питър Андре. Рожденото му име било Петър Андреев, но след като основал групата „Зелево листо” и отворил очите на много непросветени – всички започнали да го наричат с псевдонима Питър. Доста по – яко е! Мен в групата ме наричат Алекс, а не селското Сашка, както ми викаше баща ми.

Сега обсъждахме британско проучване, което сочи с необорими доказателства, че ние веганите сме доста по – интелигентни от трупоядните. Направо ще цитирам: „ Интелигентните хора са по-склонни да направят разумен избор за това, което ядат, взимайки предвид своето здраве и хуманното отношение към животните.”. Как точно са го формулирали само. Истина е веганството променя и спасява животи. Ние не ядем себеподобните си. Ние не ядем живи същества, които имат чувства, мисли, сърце.

Разбира се нашата борба срещу невежите е всекидневна и безмилостна. Ние искаме да ги научим, че носенето на кожени обувки е причинило смъртта на едно бебе крава. Като малка съм ходила на село и там съседа ни имаше такива. Макар че, веднъж когато надникнах в обора, ме лъхна ужасна миризма. Никога няма да забравя тези влажни, големи и измъчени очи. Горкото животинче, дори и не подозираше, че стопанина му го отглежда за да го убие зверски. Ако знаех по онова време как да го спася! Побързах да избягам като видях, че детето на съседите - мърлявия селянин Иван, чистеше лайната на кравите с една лопата. Отврат! Не можех да ги понасям! Отклоних се от темата малко. За ежедневната си борба пишех. Борбата и правото на живот за животните. Борбата за нашата природа.

Отидох да ми направят един кариес. Зъболекарят ме започна веднага от вратата:
- Момиче, Вие не пиете достатъчно мляко!
- Не. Аз не малтретирам животните. Това е обир! Кравите непрекъснато се тъпчат с хормони, което отива в млякото им. Те живеят зле! Хората ги използват и малтретират, а да си напълнят стомасите. Не пия мляко! Не ям сирене! Достатъчно калций има и в Чия – та…
Натрих носа на нахалника. Остана без думи. Той дори не ми отговори. Само поклати глава. Дано се замисли и да встъпи в нашите редици. На тръгване му подметнах, че ако има желание може да се включи в нашата фейсбук група. Той ми се усмихна. Стори ми се, че видях тъга в очите му. Вероятно е от месото.

На върха на щастието си съм. Искам да се видя с Питър и да му кажа добрите новини. Все по – сигурна съм, че зъболекаря ще се влее в редиците ни и ще зареже мършоядството. Той е все пак интелигентен човек, просто не е информиран за ползите, които ще получи от новия си начин на живот.

За днес е това, скоро ще ви пиша за плановете ни с Питър да имаме деца, които да бъдат още от раждането си вегани, а също и за диетата на котаракът ни Франсионе, който от две години също хапва само зелечуци.

Отивам да си пийна едно смути с броколи и ленено семе, а вие прочете продължението на историята:
Семейство от планета ВегаH
Веганство и бременност. Кажете ДА 
Ваксините! Ах тези гадове докторите!
𑁋
"Наръчник на вегана" - е все още несъществуваща, но планувана книга с разкази, които вероятно ще бъдат публикувани в inter-view.info. Иронията и преувеличенията са с цел, да се постави и покаже проблема, а не да бъде обиден, конкретен човек, или начин на мислене. Забавлявайте се!

related

новини 6133108198870834727

Публикуване на коментар

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Акумулатори

Графичен и лого дизайн (gd-8)

Следвайте ни в Google+

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item