stoineff

Американските палачинки

pancakes-palachinki

Всички сме чували за американските палачинки, но повечето хора се чудят с какво точно те са по-различни от тези, които приготвяме ние, тук в България. На външен вид наистина изглежда, че има голяма разлика. Американските палачинки са доста по-пухкави, по-малки на диаметър и в сравнение в нашенските – са по-дебели и плътни. Приготвянето им, обаче съвсем не е толкова трудно, колкото изглежда (естествено добре е да имате подходящите уреди за палачинки).  Съставките за палачинковото тесто са почти същите, както при тънките палачинки. Единствената, но съществена разлика е в това, че се добавя бакплувер към брашното. Точно тази съставка ги прави бухнали и толкова симпатични на вид.

Това, което трябва да направите, е да пресеете около 2 чаши брашно заедно с едно пакетче бакплувер в голям съд – купа или тенджера. В отделен съд се забъркват останалите съставки – 2 или 3 яйца, около 400 мл прясно мляко, за които е важно да са на стайна температура, 2 супени лъжици пудра захар и една средна бучка разтопено масло. Разбърквайте с миксер, за да се получи еднородна смес, която бавно да добавите към вече пресятото брашно. Така ще се получи палачинковото тесто за американски палачинки. Гъстотата му, обаче трябва да е малко по-плътна от тази, която сме свикнали да приготвяме обикновено, т.е. търсите резултат, близък до консистенцията на кексово тесто. Ако ви се струва, че сместа ви е рядка – добавете още малко брашно. И обратното – ако е станала твърде гъста – долейте прясно мляко.

След като вече сте направили палачинковото тесто, остава само да изпечете палачинките. Точно тук е и другата разлика в тяхното приготвяне. Когато изсипвате сместа с черпак в нагорещения тиган, не трябва да я разливате. Просто я оставете така, че да се получи по – малко кръгче. След около 1-2 минути палачинката ще е готова от едната страна. Обърнете я с помощта на дървена лъжица, за да се изпече и от другата. По желание може да намазвате всяка палачинка с масло. Така те ще станат още по-сочни.

Както сами се убедихте – американските палачинки изобщо не са сложни и не се изискват специални кулинарни умения.

В Щатите най-често ги гарнират с кленов сироп, но разбира се, всичко е въпрос на вкус. Мед, течен шоколад, пудра захар, сирене и всеки вид домашно сладко, също са чудесно допълнение към този страхотен десерт.

related

новини 2410379514029215739

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item