stoineff

Избор на бавачка - правила

bavachka

Намирането на подходящата бавачка, която да полага необходимите грижи за вашето дете се нарежда като едно от най-сериозните предизвикателства на родителството. От отчаяние прекалено много родители наемат първия човек, който се съгласи на определените първоначално условия, но такава стъпка може да струва много. Този подход може да „осигури“ на децата бавачка, която би могла да навреди на развитието им, а това е последното нещо, което вие желаете като родители.

Изследванията показват, че 90% от развитието на мозъка настъпва до 3-годишна възраст. Ако човекът, който се грижи за вашето дете през тези години на формиране, пренебрегва емоционалните аспекти на работата, това може да има трайни последици. Родителите трябва да съберат достатъчно информация, която не може да бъде получена от едно интервю или още по-лошо, от обикновена справка с налични CV-та.

Този списък на ДА и НЕ показва как да не се предприемат бързи решения и вместо това да се следва процесът на наемане, който ще осигури за нуждите на вашето дете и семейството ви бавачка с подходящите лични и професионални качества.

Ето го и него:

НЕ наемайте бавачка, както бихте наели майстор за стените например. Дългосрочните и лични взаимоотношения изискват много по-голяма грижа, а все пак става въпрос за вашето дете.

ДА - направете "оценка на семейните нужди", която включва не само детайли относно дни, часове и транспорт, но отразява визията ви за перфектна бавачка. Обмислете типа на личността, стилът на общуване, подходът към поведенческите предизвикателства, дори образования или втори език. Решете кои качества са "трябва да има", които не подлежат на преговори, както и тези, които се добавят като "плюсове" и не са ключови. От този списък с качества можете бързо да премахнете неквалифицираните кандидати.

НЕ оценявайте характера на бавачката от телефонно интервю. Вместо това, използвайте обаждането, за да получите представа за езиковите умения на бавачката, дали тя ясно комуникира и дали отговаря на вашите "задължителни умения".

ДА - организирайте лично интервю с предварително подбрани кандидати, за да получите по-добра представа за личностите им. Докато вече сте попълнили няколко парчета от вашия пъзел за бавачки от телефонния си разговор и проверките на CV-та, сега можете да видите как си „пасвате“ заедно.

НЕ питайте „да“ или „не“ въпроси при интервюиране. Те не успяват да извлекат подробностите, които ви трябват за правилната преценка.

ДА - използвайте отворени въпроси, започващи с "как" или "защо". Структурирайте интервюто около три цели: разкажете историята си и повторете това, което търсите; питайте бавачката за нейния опит и какво я прави подходяща; и проучете историята на бавачката, за да получите по-ясно чувство за това каква е тя като личност.

НЕ сключвайте договор без пробен период. Реалният тест е единственият начин да разберете със сигурност дали дадена бавачка е подходяща за вас.

ДА - планирайте платено „тестване“ в дома с най-малко двама кандидати. Чрез привличането на двама кандидати си осигурявате резервен вариант, а и можете да откроите разликите. Два дни е необходима минимална времева рамка; първият ден е свързан с показването и обясняването, а вторият ден позволява на бавачката да свърши това, което сте се разбрали на практика. В крайна сметка, дори ако бавачката може да изпълни всички изисквания, ако решаващото, емоционално късче от пъзела не е на място, бавачката не е за вас.

НЕ очаквайте бавачката автоматично да знае как да се грижи конкретно за вашето дете.

ДА - отделете време, за да й покажете практиките и предпочитанията на детето. Дори бавачка с дългогодишен опит трябва да знае практиките, свързани с отглеждането на вашето дете – любими храни, часове за хранене, занимания и т.н.

НЕ наемайте бавачка без да сте изчистили подробностите за работата и заплатата.

ДА - това поставя основите за дълготрайни, безпроблемни и щастливи работни взаимоотношения, като поставя ясни насоки и очаквания още от самото начало.

НЕ приемайте, че кандидатите от агенции за бавачки са предварително подробно проучвани, дори и да казват, че са.

ДА - извършете лично необходимите обаждания, проверете всички източници на информация. Проверявайте препоръките преди да планирате интервюта с конкретните кандидати. Ще спестите време, ако откриете червени флагове от минали работодатели.

related

Стоки и услуги 795704610015408273

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item