stoineff

Как да планирате да обновите жилището си?


Как да планирате да обновите жилището си?

Тази статия ще ви даде някои от съветите на специалистите по ремонтни дейности:

1. Изгответе подробен проект, работен план и бюджет.

Основният въпрос в началото на пътя е „От къде да започнем?” Помислете от какво първо се нуждае човек. Разбира се, това е електрическа енергия, следователно, трябва да промените окабеляването с по-надеждно и модерно. Следващата стъпка е гореща вода, което означава, че трябва да се ремонтират водните тръби. След това решете, без коя част от апартамента не можете и започнете от нея. По принцип за всеки човек това са банята и кухнята. Не по-малко важно е кой ще се занимава с ремонтните работи. Ако искате да спестите определена сума пари, тогава помислете за независимото изпълнение на всички дейности.

2. Финанси. Желателно е точно или поне частично да имате представа за бъдещите разходи. Можете бързо да ги коригирате и да разберете какъв е планираният бюджет. Уверете се, че разполагате с необходимата сума в пълен размер или очаквате в близко бъдеще. Това е много важен момент, защото ако не изчислите правилно бюджета си, в най-неподходящия момент парите могат да изчезнат и ремонтните работи ще останат недовършени. Ако добавите още пари към неочаквани цифри за неочаквани разходи, например рязък скок в цените, това ще ви помогне да се измъкнете от всяка трудна ситуация. Когато обектът на ремонт вече е определен, остава да се разбере какъв ще бъде очакваният бюджет. Поради това правилно съставените оценки ще осигурят безценна помощ – ще разберете колко пари ще трябва да са ви на разположение и какви строителни материали са необходими, къде можете да ги закупите по-евтино и по-близо до дома? От къде да започнете първо - от стените, тавана или пода? Има много въпроси.

3. В края на краищата се оказа 100% положителен резултат, когато се извърши оптимално добре подготвителната работа. Изключително положително влияние за целия процес оказват дейностите, които извършите сами. Те могат да бъдат свързани с подготовката на стените под мазилката или с премахване на стари тапети, докато трае инсталирането на цокли и много други. Недостатъкът може да бъде фактът, че разнообразието от методи за нанасяне на гипс или нови технологии за извършване на определени ремонтна дейност  са много сложни и могат да направят само опитни работници.

Обикновените хора, които нямат опит в ремонтите, рядко успяват да изпълнят различните дейности без грешки, а те могат да повлияят неблагоприятно на външния вид на обекта. И все пак добре е да направите цялата подготовка сами - демонтиране на санитарен фаянс, контакти, превключватели, первази, дръжки, рафтове, стари мазилки и др., а за най-отговорната работа поканете специалисти. В резултат на това можете да спестите много пари.

Източник: Мебели Арон

related

новини бг 1421721428564047979

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item