stoineff

Видове жила за автомобили и какво трябва да знаем за тях


Видове жила за автомобили и какво трябва да знаем за тях
Знаете ли какво е жило за автомобил? Най-просто казано, това са елементи, които изпълняват такива функции, които задължително трябва да са изпълними и при паднал акумулатор. Те свързват определена механика с лоста, който трябва да я задейства.

А ето и няколко вида жила, които ще е добре да знаете какво точно правят!

1. Жила на съединителя
При повечето коли те се използват като предпочитан начин за свързване на педала на съединителя с механизма, разделящ притискателния и феродов диск.

2. Жила за скорости
Това е най-важното жило при колите с ръчни скоростни кутии. Без него няма как да включите на скорост и да карате автомобила си.

3. Жила за газ
Това жило свързва педала на газта с дроселовата клапа. Все още е налично при по-старите автомобили, а новите използват електроника отчитаща степента на натискане на педала на газта и предават данните на електронно управляема дроселова клапа.

4. Жила за багажник
Такова жило е нужно, за да освободи заключващия механизъм на багажника. То се намира в лоста, който обикновено се намира в обсега на шофьора и би се оказало много полезно при повредена ключалка на багажника – с него ще отворите багажника без никакъв проблем. Някои коли дори нямат ключалка за багажника, а изцяло разчитат на такъв лост.

5. Жила за ръчна спирачка
Това жило е много важно за сигурността. При неработещо или скъсано жило, ако колата е под наклон, тя може да тръгне сама, което не е добре. Това е и резервният вариант за спиране, ако случайно се повредят основните спирачки, затова е нужно да се преглежда редовно и ако трябва жилото да се донатегне за правилната му работа. Съветваме да правите това в сервизи, където работят добри специалисти.

6. Жила за капак
Това е жилото, с което се освобождава предният капак на автомобила ви. Няма никакъв друг начин за отварянето му, затова е добре да е в изправност по всяко време.

7. Жила за капачката на резервоара
При някои автомобили има лост за отваряне на капачката на резервоара , който за да изпълни функцията се нуждае от жило.

related

спортни стоки 2154177871053522572

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item