stoineff

Често срещани грешки при използването на парфюм


Нанасянето на парфюми е най-лесното за правене – просто напръскайте, намажете или при по-солидни парфюми – потъркайте. Лесно, нали? Е, не винаги е така, затова и днес ще поговорим за често срещани грешки при използването на парфюми и как да задържите аромата по-дълго.

1. Избягвайте да триете китките си след нанасяне на парфюм

Често виждаме как жените трият китките си една в друга веднага след нанасянето на парфюма. Основно мислене е, че по този начин аромата достига до повече места. Уви това не е така. Вместо да го разнесете на повече места, вие всъщност убивате аромата.

По-добре напръскайте двете китки с по-малко парфюм, за да запазите аромата през целия ден.

2. Винаги нанасяйте парфюм преди да си сложите дрехите

Друга често срещана грешка е парфюмирането директно върху дрехите. По този начин всъщност парфюмирате дрехите си, а не себе си. Парфюмът се нанася върху места, на които се усеща пулса, защото излъчват повече топлина, а по този начин удължавате усета от аромата. Дрехите не излъчват топлина, а минавайки покрай първото място с по-остър аромат, ток ще се настани на мястото на парфюма ви.

Предлагаме ви при обличане сутрин, първо да напръскате китките, мястото зад ушите и врата си, както и между гърдите, и да облечете дрехите си след това. Гарантираме, че аромата ще се задържи по-дълго.

3. А как да запазите аромата по-дълго?

Има няколко трика, които ще помогнат на аромата ви да се усеща по-дълго. Например, ароматът ще избледнее по-бързо, когато кожата е суха. Нанасянето на овлажнител без аромат ще е отлична подготовка преди използването на парфюми и ще помогне да използвате парфюма си по-икономично.

Също така може да нанесете вазелин на кожата си, и да сложите парфюма след това. Парфюмните капчици ще се задържат към вазелина, вместо да попият в кожата, което ще намали или дори премахне нуждата да се парфюмирате поне още веднъж през деня.

Използването на продукти от една и съща марка също е полезен начин да направите парфюма си по-продължителен. Може да използвате ароматизиран гел за тяло и лосион за тяло, и след това да се напръскате с парфюм. Комбинацията ще помогне на аромата да се задържи през целия ден.

related

новини 8038172955182388472

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item