stoineff

Бързо и здравословно хранене – Вече е възможно

Свикнали сме да мислим, че човек или трябва да се ограничава страшно много, за да има перфектната фигура, или трябва да се сбогува с нея. Освен ограниченията обаче, много от нас свързват здравословното хранене и с твърде много занимавка в готвенето. Както се оказва обаче, може би нищо от това не е вярно!


Много от нас сме свикнали да разчитаме на ресторанти и заведения за бързо хранене. В сферата на доставка на храна София също предлага голям избор. Повечето от нас обаче не свързват ресторантите с думичките „здравословно хранене“. Е, може би всъщност трябва да си променим малко мисленето.

Каква е тайната на здравословното хранене

Ако слушаме сутрешните блокове или известните здравни „гурута“, ще стигнем до извода, че трябва да пием само вода. Макар че и това може да се окаже съмнително в днешно време.

Ето защо най-добре да заложим на науката и да чуем какво тя има да ни каже по въпроса с правилното хранене. Можем ли да постигнем добра фигура, без да трябва да се ограничаваме до 3 резенчета лимон на ден и 1 ябълка? Всъщност да!

Установено е, че тялото се справя много по-добре, ако му даваме разнообразна храна от хубави източници. Естествено, не можем постоянно да се тъпчем с преработени неща и да очакваме да имаме прекрасна фигура, но пък не е нужно и да загърбваме вкусотиите.

Знаете ли, че например 3 яйца могат да ни заситят много, а не са изобщо толкова вредни, колкото ги изкарват? Всъщност са страшно полезни. Същото важи дори за мазните пържоли. Напоследък откриват редица ползи на храненето с повече мазнини.

Как можем бързо да приготвим нещо здравословно


Здравословното готвене може да ни стане направо навик, ако разберем какво всъщност представлява. Вместо да избираме неща като салами, бял хляб и други преработени храни, можем да заложим на т.нар. „цели храни“ и с тях да приготвяме много неща.
Примерно можем да си направим супер бързо пица с пълнозърнесто брашно, пилешко филе, пресни чушки и моцарела. Може би сме свикнали да мислим за пицата като за нещо нездравословно, но така направена тя всъщност ни носи много витамини, минерали и полезни вещества. И става изключително бързо – за по-малко от 10 минути приготвяне и малко запичане във фурната!

Всъщност и готовата храна може да бъде здравословна


Ако пък изобщо нямаме време, можем спокойно да разчитаме на услуги като тези на Foodpanda. Дори един хамбургер може да ни даде много полезни неща, ако е приготвен от пресни и качествени продукти. Така че не се страхувайте да си поръчате готова храна, стига да имате доверие на ресторанта.


За щастие, вече има много места, които залагат на качествената храна и не е трудно да намерим нещо вкусно, което в същото време да не се отразява зле на фигурата ни. Просто трябва да потърсим!

related

новини 6699365278172929655

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item