stoineff

Качествен фритюрник за домашната кухня


Никой не може да отрече, че фритюрниците навлязоха в кухнята на българските семейства именно заради пържените картофи. Макар че във фритюрниците могат да се приготвят още десетки пържени ястия, то картофките си остават асоциация номер едно, когато говорим за фритюрник. Няма как обаче да се насладите на качествени пържени картофки, ако нямата качествен фритюрник. Той трябва да е такъв като технически данни, но и да бъде поддържан адекватно.


Поддръжка на фритюрник

Един качествен фритюрник при добра поддръжка може да бъде използван в кухнята от 5 до 10 години. За да се случи този дълъг работен период, той трябва често да бъде проверяван, почистван и да се извършва качествена поддръжка от собствениците. Поддръжката не трябва да се бърка с ремонт, а да бъде превърната в рутинна дейност заедно с другата домакинска кухненска работа. Ето части, компоненти и характеристики на фритюрника, които се нуждаят от поддръжка.

Корпусът на фритюрника – добре е да го почиствате след всяко използване, за да не се наслояват капки мазнина или течност върху него. Почиствайте и там където капакът му се закрепва за корпуса, така че да не залепват вещества по тази деликатна част. При положение, че от корпуса започне да тече мазнина, автоматично трябва да се насочите към майстор, който да отстрани възникнала повреда.

Смяна на мазнината – за традиционалистите, които предпочитат фритюрника с мазнина, трябва често да сменят олиото избрано за готвене. Качеството на мазнината е ключово за високото качество на приготвяната храна. Така че проверявайте цветът и мирисът на олиото и го сменяйте или според усещане, че нещо не е наред или според наръчника. Олиото не трябва да бъде изложено на топлина и светлина, за да не потъмнява. Също така ако сте пържили нещо, с много остър мирис, желателно е да смените мазнината за следващото готвене.

Правилната употреба е половин поддръжкав смисъла на това, че ако използвате правилно фритюрника и не го „насилвате” постоянно да пържи на най-високата температура, няма да бъде предразположен към повреди. Също така по време на загряване на уреда, наблюдавайте дали то се случва в установените в наръчника данни. Ако нагряването става по-късно, значи има наченки на повреда.

Като цяло, качествен фритюрник за домашната кухня може да бъде всеки един модел, стига да го използвате разумно и според предписанията в наръчника. Своеволията в използването на кухненска техника никога не са добро решение, напротив колкото по-правилно ползвате фритюрника, толкова по-качествена храна ще изваждате от решетъчната кошница.

Източник: ВЛАДИВЕС


related

Стоки и услуги 2367081551849625448

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item