stoineff

Иран удари САЩ - най - малко 80 американски войника са убити

Непотвърдено: Иранска телевизия твърди за 80 убити американски военни

Иран изстреля „повече от дузина” балистични ракети срещу две авиобази в Ирак, където са базирани американските и коалиционните сили, обяви Пентагонът.


„Около 22:30 координирано универсално време (половин час след полунощ в България – бел. ред.) на 7 януари Иран изстреля повече от дузина балистични ракети срещу американските военни и коалиционни сили в Ирак”, съобщи в изявление заместник-министърът на отбраната Джонатан Хофман.

„Ясно е, че тези ракети са изстреляни от Иран и са насочени най-малко към две иракски военни бази, в които се намират американски военни в Ал Асад и Ербил.”


Заплаха ли е Иран за Европа


По предварителна информация няма жертви и пострадали в резултат на атаките, извършени на три вълни.

Техеран официално пое отговорност за ударите, като иранската държавната телевизия съобщи, че именно Иран е изстрелял ракетите.

Американските бази в Ирак през последните месеци бяха атакувани с ракети около 15 пъти, но досега Иран не е поемал отговорност за тези нападения.



Fye &


related

Свят 8087988122289799906

Публикуване на коментар

  1. Едно е да твърдиш,а съвсем друго е дали твърдението е вярно!Явно е,че се пропагандира с цел повдигане на и без това високата степен на екзалтация сред иранските привърженици на загиналият Сюлеймани!Интересно,как определиха,че американците са дали над 80-сет жертви?!

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item