stoineff

4K телевизорите – превърнете гледането на телевизия в незабравимо преживяване


За висококачествените 4K телевизори вече е изписано много. Все пак, ако трябва да споменем какво прави тези модели толкова привлекателни за потребителите, бихме могли да обобщим това само с няколко думи  - те ни дават възможността да различаваме повече детайли в един кадър, превръщайки гледането на филми, видеоклипове или играенето на игри в незабравимо преживяване.

Всяка годна семейството на 4K телевизорите се попълва с нови, още по-качествени модели. А заедно с това, цените започват да вървят надолу. Всичко това е страхотно, защото все повече хора биха могли да се възползват от новата технология и да се насладят на повече емоции, да се почувстват все едно са в кино зала, а същевременно да не напускат комфорта на собствения си дом.

Като се има предвид, че според анализаторите, телевизорите в домовете ни се подновяват на всеки 10-15 години, излиза, че закупуването на 4K телевизор е една чудесна инвестиция за следващото десетилетие. Много брандове, пускайки нов модел 4к телевизор, предлагат сериозно намаление на предходния си модел. Така може умело да се варира според потребностите и всяко семейство да има в своя дом на сравнително ниска цена модерно устройство с изключително висока резолюция, което е няколко пъти по-голяма от HD.

 
4k tv

Какви са разликите?

4к телевизорът се различава от HD модела по значително по-високото качество на изображението. 4K е 4 пъти повече пиксели от Full HD (1920 x 1080). А завишената плътност на пикселите дава възможност изображенията да са в пъти по-ярки и по-ясни.

Предимството на 4к телевизорите пред телевизори HD е най-добре забележима при моделите, които имат по-големи екрани. Ако трябва да сравним качеството на изображението на обикновен 65 "Full HD телевизор с 65" 4к UHD телевизор, които са с еднакъв размер на екрана, то ще забележим, че на екрана с по-висока разделителна способност самият размер на пикселите е доста по-малък. Именно това прави възможно да се радваме на толкова впечатляваща картина и да не можем да се отлепим от екрана, запленени от случващото се там. При 4K телевизора никога няма да видите отделните пиксели, а ще получавате само удоволствието да се наслаждавате на цялостната картина.

Картината на 4к телевизора е изключително реалистична


Тази забележителна яснота на екрана е възможна именно заради по-големия брой пиксели, които са с миниатюрен размер. Точно това прави картината на 4к телевизорите толкова реалистична и с ясни очертания върху всеки един показан обект.
Освен това има още предимства, например мащабирането, така нареченото подобряване на изображението, което е заснето в различен формат. Благодарение на четирикратното увеличение на елементите фините детайли на картината стават по-видими, а тоналните преходи се изглаждат. Също така честотата на опресняване на екрана при 4к телевизорите е голяма - 120-200 Hz. Като прибавим към това и възможността за подобряване на изображението, получаваме една перфектна динамична картина, която същевременно и пази очите от претоварване.


related

Технологии 6224504930904365392

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item