stoineff

4 основни грешки на начинаещите предприемачи

Когато хората решат да стартират собствен бизнес, често в главата им се въртят един куп въпроси – кое да направя първо, регистрация на фирма, теглене на кредит, намиране на партньори и клиенти?

Затова сега ще се опитаме с няколко съвета да сложим ред в мислите ви и да ви помогнем да бъдете успешни.

 


Грешка №1. Стартиране на бизнес с големи финансови инвестиции

Това е една от най-грубите грешки. Всички начинания, които изискват да вземете назаем много пари (ако нямате начален капитал), например, за да наемете офис, да платите скъпа реклама, да наемете персонал, изобщо не са добра идея! Световната статистика казва, че 90% от стартиращите предприемачи фалират през първата година. 

Грешка №2. Спонтанен избор на бизнес посока

Преди да стартирате своя нов бизнес не забравяйте да изучите в детайли областта на дейност, в която планирате да работите. Ако не сте наясно с нея, проектът е обречен на провал.

Грешка №3. Безотговорно отношение към бизнеса

Успешните предприемачи казват, че стартирането на бизнес и запазването му в началните етапи е много по-трудно от ръководството на голяма компания със стотици служители.

Много хора мислят как да отворят бизнес, но не всички разбират каква отговорност налага предприемачът. Той трябва да се концентрира максимално, тъй като всяка проявена безотговорност ще рефлектира върху все още твърде крехкия му бизнес. Затова не си позволявайте нито миг безотговорност, а действайте според предварително начертания план, без да се отклонявате дори на сантиметър от него.

Грешка №4. Отказ при първите трудности и неуспехи

Бизнесът е голямо предизвикателство. Винаги ще се появят трудности – те просто не могат да бъдат избегнати. Но не забравяйте, че само чрез трудностите и неуспехите можете да растете. Затова ги преодолявайте една по една и не се отказвайте още при първите неудачи. Ако поддържате своя оптимизъм и работите здраво, нещата винаги ще се получат, макар и това да не се случи веднага.

 

 

 

related

новини бг 3336387250790458994

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item