stoineff

Как да направите вкусен и пухкав кекс

 

Печенето на кекс е изкуство. И много нови пекари търсят отговорите на това каква е перфектната и лесна рецепта за кекс. Въпреки това, той изисква не твърде много съставки, а смесването им и в точно количество е необходимо за правилно изпичане.

Съществуват  определени техники за печене, които ще ви помогнат да приготвите удивително пандишпанов кекс.  Предлагаме ви няколко съвета, с помощта на които десертът винаги ще се получава пухкав и ще удиви всички с прекрасния си вкус.

Уверете се, че температурата е правилна

За да стане хубаво кексово тесто, правилната температура на всяка съставка играе важна роля. Брашното и яйцата трябва да са със стайна температура, докато маслото трябва да е леко топло.

Разбъркайте правилно тестото

Прекалено смесването на кексовото тесто създава твърде много въздух. Смесете мокрите и сухите съставки само докато получите хомогенно тесто. Прокарайте бъркалката или шпатулата и по краищата на купата, за да се уверите, че няма бучки или съставки, които не са се смесили с останалите.  Независимо дали използвате миксер или правите сместа на ръка, не прекалявайте с разбъркването.

Правилното брашно

Използвайте хубаво тесто, предназначено за кекс. Така вашият десерт ще се получи много по-лек и пухкав, отколкото ако го направите с универсално брашно.

Пресейте брашното предварително

Пресяването добавя въздух и прави сместа по-лека. Поради това е препоръчително да пресеете брашното и бакпулвера, преди да ги добавите към сместа.

Разбийте бавно яйцата

Разбиването на яйцата по грешен начин може да повлияе на добрата консистенция на кекса. Не разбивайте прекалено дълго или на много висока степен на миксера.

Не прекалявайте с печенето

За да не се изсуши десертът трябва да следите за правилното му изпичане. Ако държите кекса по-дълго време във фурната рискувате да стане сух и ронлив. Най-лесно можете да разберете дали сладкиша е готов като проверите с дървена клечка за зъби. Ако по нея не остава мокро тесто, значи е време да извадите кекса от фурната.



 

 

related

новини бг 5214003643222773837

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item