stoineff

Материали, от които се изработват входните врати

Добре, все пак решихте да си смените входната врата. Сега е време да се запознаете с най-различните опции за материали за изработка. Едно малко проучване сега, ще ви спести много нерви на по-късен етап. Добре е да се информирате дали е по-добре да си проектирате вратата по поръчка, да вземете готова от производител и за какво време ще пристигне във вашия дом? Това са за важни аспекти.

Но най-важно е от какво е направена вратата? Какъв е повърхностният ѝ материал? Влияе ли на външния вид, издръжливостта, сигурността и цената. Цената може да варира в зависимост от разходите за материал.

Вижте по-долу кратки описания на материалите, които се използват за изработка на входни врати 



Дърво

Дървото е най-срещаният материал за входни врати. Масивно дърво от ела, дъб бор с череша, орех и клен са особено използвани. Дървените врати са естетически привлекателни и солидни, но не забравяйте, че ще трябва да се нанася нов слой боя или да се полират на всеки няколко години.





Фибростъкло

Вратите от фибростъкло са устойчиви на изкривяване. Ако живеете във влажен климат, фибростъклото е точно за вас! Външната му обвивка го прави устойчиво на удари и повреди. Така като не е податлива на изкривяване, тази врата не изисква особено много поддръжка за разлика от другите видове.



Стомана


Стоманените врати са облицовани със стомана, която може да се предлага с ламперия или изравнена, както и в различни цветове. Смятат се за здрави, но не са по-здрави от масивно дърво или фибростъкло. Не бива да се излагат на горещо слънце, защото може да се изкривят и да се напука боята.



Алуминий

Алуминиевите врати са с дървена рамка и с изолация запълваща останалите пространства. При тях, интересното е, че се произвеждат по поръчка за да паснат в какъвто и да е отвор. Вдлъбват се лесно, но няма да ръждясат, пък и обикновено имат дълга гаранция.

Сега като знаете различните видове материали, подходящи за Вашите врати, можете да персонализирате Вашия дом!

related

новини 4552521204282565704

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item