stoineff

Подходяща входна врата за външни условия


 

Входната врата е „лицето” на нашия дом. Именно поради този факт, всеки от нас иска красива входна врата, придаваща стил, комфорт и уют на нашето жилище. Днес ще разгледаме една тема, обвързана с избора на входна врата за къща – с какво изборът за нея е по-различен от този за апартамент?

Независимо дали ще поставяме врата на вход или стая, ние се интересуваме от технически характеристики, които ще ни улеснят в избора, дизайнът, разбира се, е неизменна и много важна част от избора, както и обкова, все пак търсим сигурност. Но какво друго е важно да не „изтървем”?

При поставяне на входна врата на външни условия, трябва да знаем, че не всеки модел е подходящ, независимо колко добра заключваща система има или изолация. Важна характеристика за входни врати, които са подходящи за външни условия е дали те са с UV защита.

В какво се изразява функцията на UV защитата и защо е важна и необходима?

Често тази защита се спряга с това, че предпазва от корозия (ръжда). Всъщност това не е така, и UV защитата има друга цел и функция. Тя предпазва вратата от метеорологични условия или по-точно казано, запазва цвета на вратата. Тоест запазва я да не избелее или потъмнее, независимо от времето навън – слънце, дъжд, сняг или мъгла. Не е хубаво да рискуваме и да си закупуваме врата за къща или където и да е, ако ще е подложена на външни условия без UV защита. Рискуваме плоскостите да се подуят от влагата или цветът да се измени. Разбира се, изборът не е толкова широк, както при входните врати за апартамент, но не трябва да подценяваме препоръките на търговците, както и технически запознатите лица.

При закупуването на такива врати е добре да се посъветвате с компетентен човек, който може да ви насочи в добър визуално и ценово избор.

related

Стоки и услуги 5595028859939930646

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item