stoineff

Какво представляват градинските беседки от поликарбонат?

 


Днес все по-често можем да видим беседки от поликарбонат в частни дворове и в градините на много заведения. На някои места са използвани като парково оборудване, което предлага комфортно място за отдих на посетителите. Смело можем да кажем, че поликарбонатната беседка измести класическата конструкция, направена от дърво.

Кои са особеностите на беседките от поликарбонат?

Беседката от поликарбонат е архитектурно съоръжение, използвано като компонент на ландшафтния дизайн. Използва се за отдих и дори за сервиране на храни и напитки, тъй като доста модели имат монолитна структура, включваща маса и две срещуположно поставени пейки.Материалът е подходящ за създаване на структури в различни форми, от класически квадрати до многоъгълни и кръгли.

Ниска цена, лекота на използване, уникални експлоатационни характеристики – тези качества правят поликарбоната удобен материал за изграждане на беседки за всякакви цели. В допълнение към самия поликарбонат, при изграждането на конструкции се използват и други материали. Това са:

·        Метал. Най-често се използва метални профили като основа за беседките. Металът се отличава с издръжливост, здравина, непретенциозност в грижите (за разлика от дървото), както и ниска цена в сравнение с естествения камък;

·        Дърво. Дървените конструкции са леки, достъпни и привлекателни. Те обаче се нуждаят от редовна поддръжка, въпреки наличието на специални лакови покрития. Дървото се страхува от огън и е податливо на гниене. Друг недостатък е, че дървените изделия не са толкова издръжливи, колкото металните.

Според конструктивните си особености беседките биват отворени и затворени. Първите са подходящи за отдих на открито в топло време. Ако обаче планирате да използвате беседката през всеки сезон, по-добре е да изберете дизайна на затворена конструкция, който ще ви защитава от дъжд, вятър и сняг.

По форма, беседките от поликарбонат биват правоъгълни, кръгли и многоъгълни. Покривът им е с овална/куполна форма, която не позволява задържането на сняг и дъждовна вода. Според метода на монтаж съществуват беседки от стационарен и мобилен тип. Първите се монтират върху бетонов фундамент, така че е невъзможно да ги преместите. Преносимите модели ви позволяват да променяте местоположението на конструкцията.

Какво представлява поликарбонатът?

Поликарбонатът е вид пластмаса на полиестерна основа. Това е модерен строителен материал, който е много търсен при изграждането на оранжерии и беседки. Материалът е лек, мек, гъвкав, и ви позволява да създавате конструкции с необичайни форми. Визуално е подобен на стъклото по своята прозрачност, но е по-лек и по-издръжлив.

Поликарбонатният лист може да издържи на удар от твърд предмет, хвърлен от близко разстояние. Беседките, изработени от поликарбонат, са устойчиви на силни ветрове и не се деформират под дебел слой сняг. Често при производството на беседки поликарбонатът се комбинира с метална рамка, но също така, в зависимост от дизайна, за основа може да се използва тухла, кух камък или дърво.

Беседките от поликарбонат изглеждат почти безтегловни, но всъщност те имат солиден и надежден дизайн. Отличните експлоатационни характеристики на конструкцията се дължат на многобройните предимства на материала. По отношение на здравината, поликарбонатът е 200 пъти по-здрав от обикновеното стъкло и 8 пъти по-здрав от акрилната пластмаса.

Той също така принадлежи към категорията на огнеупорните пластмаси. Дори по време на горене не отделя вредни токсични изпарения. Точката му на топене достига 125 градуса, затоваможете да сте сигурни, че дори при най-силната жега беседката ви няма да пострада. Срокът на експлоатация на поликарбонатните беседки без поддръжка е 10 години.

related

Стоки и услуги 3288187800034543952

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item