stoineff

Бързи заеми на картата: всички клопки

Бързите кредитни карти днес се издават от много микрофинансиращи организации. Можете да получите бърз заем  в рамките на един час, но такива заеми са изпълнени с много опасности и заплашват кредитополучателя с дългова дупка. За да се защитите, трябва да изберете правилната финансова институция и внимателно да прочетете договора с организацията, която предоставя пари на заем.

 

Какво представляват срочните заеми?

Бързият кредит е услуга за предоставяне на пари за различни цели. Сред характеристиките на подобните кредити могат да бъдат идентифицирани - бързото разглеждане на заявлението, минималните изисквания към кредитополучателите и бързото предоставяне на паричните средства.

 


Тъй като бързият заем е много рисков за кредитната институция, лихвите му обикновено са доста високи, а размерът на кредита е малък. И в случай на забавяне, кредитополучателят е принуден да плати огромни глоби.

Широкото използване и популярност на този тип заеми се дължи на лекотата на получаването им, което обикновено се свързва с малкия размер на заема и относително краткият му срок. Ето защо броят на такива заеми не намалява дори по време на финансовата криза, а много банки превръщат потребителското кредитиране на дребно в основната посока на своята работа. Въпреки това, не всички кредитополучатели използват ползите от заемите за потребителски нужди в пълна степен, така че би било съвсем логично да разгледаме въпроса по-подробно.

Относно бързите заеми

Под бърз заем обикновено се разбира заем, който се издава главно на физически лица за закупуване на всякакви потребителски стоки или услуги. Основните характеристики на бързите кредити са кратката им продължителност, която рядко надвишава 1,5-2 години, както и незначителната сума, отпуснати пари, ако сравянваме сумите спрямо  ипотечните и автокредитите.

Доста често бързият заем се издава под формата на разсрочено плащане, когато лихвите по заема не са действително разпределени, като се включват в цената на стоките. В същото време заемът всъщност се издава директно от магазина, а не от банката, тъй като не е пълноправен заем, тъй като няма формални признаци за него под формата на лихва за използване на взети назаем средства и сключването на договор за заем, което значително улеснява потребителите.

Източник: creditizateb.net

related

новини 8482143371780976437

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item