stoineff

Говорим си за спално бельо – съвети, които ще са ви от полза

Добър чаршаф, завивка и калъфка за възглавница са направени от едно парче плат и трябва да има минимален брой шевове и само по краищата - без шевове по средата. Ръбовете трябва да бъдат добре завършени с двоен ленен шев, когато парчетата плат се съединят, като се увиват едно в друго. Ако ръбовете са зашити с един шев или изобщо не са обработени, такова спално бельо не си струва да се купува.



В ново спално бельо не трябва да има чужди миризми - боя, химикали и още повече мухъл. Ако прането мирише на боя, вероятно е да се хвърли при първото пране. Миризмата на мухъл показва, че прането е било съхранявано във влажна стая за дълго време. Плесенната гъба се отстранява много трудно и много хора са алергични към нея.

Когато купувате спално бельо, не бързайте да се отървете от етикетите с инструкции как правилно да се грижите за него. Те показват температурата, при която завивките, чаршафите и калъфките за възглавници могат да се перат, независимо дали могат да се гладят или не, как да се изсушат правилно.

По принцип спалното бельо трябва да се пере веднъж на всеки пет до седем дни през студения сезон и веднъж на всеки два до три дни през топлия сезон.

Коприненото спално бельо не се препоръчва да се пере у дома - то трябва да се почиства на химическо, а компресираното копринено спално бельо не трябва да се глади.

Шинцът е много лек, почти ефирен, а камбрикът е красив и издръжлив, така че бельото, изработено от него, често се представя за празниците. За съжаление тези материали нямат висока плътност и издръжливост и след 30-60 прания листове, изработени от тези материали, губят външния си вид или се чупят.

Жакардовата тъкан е изработена от памук, коприна, лен и полиестер. Тъкането с големи шарки е характерно за жакарда, тъканта от него е здрава и издръжлива, а релефният модел прилича на гоблен. Спалното бельо от жакард се отличава с красота и грация. Такова бельо изглежда и струва доста скъпо.

Източник: https://aliexbg.com/

related

Стоки и услуги 8597151723818713805

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item