stoineff

Информирай се за художника – защо е важно при закупуването на картина?

Бихте ли купили кола за 25 000 лева, без да зададете нито един въпрос? Представете си, че купувате дом за 300 000 лева, като погледнете само предната част на къщата. Без съмнение така щяхте да научите една малка част за колата и къщата, която сте закупили. А вие нали не искате да плащате за нищо, което не знаете. Подходът за закупуване на произведение на изкуството трябва да бъде абсолютно същият. Целият процес трябва да започне с формиране на общо мнение за художника въз основа на споменатата информация.

Колкото по-широко художникът е представен на собствения си сайт и във всички други интернет ресурси, толкова по-добре. Да, уебсайтът на художника е важен. Много по-важни обаче са сайтовете, където можете да намерите ревюта и статии за артиста, който ви интересува. Важна е и информацията от сайтовете на галерии, които излагат и продават неговите произведения. Други ценни източници могат да бъдат уебсайтовете на музеите и изданията за изкуство.

Колкото повече каталози и книги намерите, в които се споменава името на художника, толкова по-добре.



Колкото по-известни са публикациите и интернет източниците, които споменават името на художника, толкова по-значим и известен художник вероятно ще бъде той. Пет абзаца в добре познат международен каталог или речник означават повече от статия със същия размер в местно издание или художествен каталог.

Колкото по-дълго художникът е работил и създавал своите произведения, толкова по-добре, а възрастта на художника сама по себе си не винаги е индикатор. Така работата на 55-годишен художник с 30 години успешен трудов стаж се цени по-високо от работата на 55-годишен художник, организирал втората изложба в живота си.

Колкото по-значими са колекциите, в които може да се намери творчеството на художника, толкова по-вероятно е значението на художника. Когато музеите придобият произведение на художник, това винаги е добър знак. Големите корпоративни колекции винаги повишават репутацията на художника. Що се отнася до частните колекции, оценяват се само добре познати и доказани колекции.

Източник:  Картини онлайн - kartinata.bg

related

Любопитно 3909118448310559348

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item