stoineff

Дали е време да сменя работата си?

 

Намирането на удовлетворяваща кариера може да бъде дълго и постепенно пътуване. Малко хора започват работа, знаейки какво точно искат да правят. Всъщност до 50-годишна възраст средностатистическият човек е работил на 12 различни работни места в опит да намери "подходящата работа". За мнозина това изисква пълна смяна на професията.

 

Ако сте толкова неудовлетворени от настоящата си роля, време е да помислите кои други сфери на работа биха могли да съответстват по-добре на вашите страсти.

 

Така че, ако обмисляте промяна в кариерата, не сте сами. Предприемането на действия по тези мисли обаче може да бъде обезкуражаващо. За някои това може да означава да изоставят стабилната си работа и да тръгнат по непознат път. За други смяната на работните функции в средата на кариерата може да означава преместване в друга посока, което може да изглежда като крачка назад, но не е задължително да бъде така.

 

Всеки етап от кариерата ви дава възможност да научите повече за себе си: вашите таланти, интереси, предизвикателства и ценности на работното място. Изборът на кариера, който може да възприемате като "грешна стъпка", често се оказва най-информативният и трансформиращ по пътя към пълноценна кариера.

 


Нещо повече, понятието "пригодност на кариерата" е двупосочно. Повечето работодатели биха предпочели да се чувствате ентусиазирани, ангажирани и удовлетворени от работата си, защото щастливите служители са по-продуктивни. Разбирането кога е време да се откажете от настоящата си роля, за да преследвате други страсти, може да бъде печелившо за всички.

 

Ако четете това, има вероятност да чувствате, че кариерният път, по който сте поели, може да не е подходящ за вас. Възползвайте се от тази възможност, за да проучите чувствата си към настоящата си роля.

Коментирали ли са приятелите и семейството ви вашата раздразнителност или постоянното ви оплакване? Ако работата ви превръща в нещастен или озлобен човек, започнете да проучвате дейности, които ще ви накарат да се почувствате отново себе си.

 

related

новини бг 2166544764466504029

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item