stoineff

Какво трябва да знаете за ските на Рилските езера

 



Какво трябва да знаете за карането на ски на Рилските езера

Посещението на Рилски езера за ски е едно от най-добрите неща за правене в България, особено ако обичате зимните спортове. Можете да се насладите на ски в снежен ден и да се насладите на красивата природа на езерата. Ето някои неща, които трябва да знаете за карането на ски в Рилските езера.

Къде са Рилските езера

Разположени в планините на България, Седемте рилски езера се считат за туристическа атракция и задължително място за посещение от местните жители и посетителите. Тези ледникови езера са свързани с малки потоци, създавайки каскади и водопади. Най-дълбокото от Седемте рилски езера Окото е с площ 6,8 хектара.

Можете да направите обиколка, за да стигнете до езерата или да отидете на пешеходен туризъм. Последното изисква малко повече време и пари. Можете също така да наемете кола или да вземете автобус.

Преходът в Рила планина често е ветровит. Най-вероятно температурите ще бъдат благоприятни през лятото. През зимата снежната покривка покрива върховете за 180 до 200 дни. В района често се срещат навявания, причинени от температурни промени.


Походи в Рила планина могат да се правят през лятото и зимата. Зимният маршрут е маркиран с колове. Ако решите да отидете на ски на Рилските езера през зимата, трябва да носите топли дрехи и да вземете допълнителна защита. Ако искате да видите заснежения пейзаж, трябва да избягвате пешеходен туризъм през есента.

Предимствата на Рилските езера за скиори

Ако сте любители на ските и на зимните спортове, то Рилските езера предлагат отлични условия за това. На първо място, районът и неговият релеф предлагат страхотна предпоставки за ски спускания, както за начинаещи, така и за напреднали. Ето някои от предимствата:

  • Терен, отличен за ски спускания за всякакви нива на умения;

  • Прекрасна природа, на която да се насладите

  • Множество места, на които да пренощувате

  • Екипировка и инструктор от Адвенчър Нет

Как да се подготвим за ски на Рилските езера?

Преди да поемете на това страхотно приключение, е добре да проучите всичко, което ви интересува. На първо място, установете как ще пътувате до мястото. Отправната точка е гр. Сапарева баня, обл. Кюстендил, който се намира на около 80 км югозападно от София. От там ще тръгнете по асфалтов път за хижа „Пионерска“, където се намира и лифтът към хижа „Рилски езера“. Макар пътуването да е вълнуващо, трябва да проучите добре начините за пътуване, както и закупуването на карти за лифта. 

Освен това, е необходимо да се сдобиете и с подходяща екипировка. За целта, може да се погрижите сами, или да разчитате на клуба, който организира ски приключението. Задължително обаче, си осигурете термо бельо, топли и непромокаеми дрехи, както и шапка и ръкавици. 

 


related

туризъм 4616903065011751855

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item