stoineff

Заподозреният в убийствотно на Яна Пламен Трифонов - освободен




Обвиненият за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина – Пламен Трифонов, бе освободен от ареста с най-леката мярка за неотклонение – подписка. След близо четири месеца престой в следствения арест Трифонов излиза заради липсата на каквито и да е доказателства, че именно той е извършил убийството в Борисовата градина.

Това определи днес Софийският апелативен съд и определението му се изпълнява незабавно. Нещо повече – доказателствата към момента потвърждават неговата невинност, стана ясно на днешното заседание. Ако има обосновано предположение за извършителство на убийството, то касае задържания и освободен Николай Русинов, който в момента остава само свидетел по делото. Русинов с прякор Чеци бе посочен като заподозрян за жестокото убийство, но в последствие прокуратурата не му повдигна никакви обвинения. Това се случи след като той бе обявен за международно издирване и се предаде в полицията. Чеци призна, че е правил секс с Яна във фаталната нощ, а после я е изоставил заспала в храстите.

Според заключението на направената съдебно-медицинска експертиза Яна Кръстева е починала между 36 и 40 часа, след като е започнал огледът на тялото й. Това означава, че смъртта е настъпила между полунощ и 4 часа сутринта на 9 юли. От разпита на Русинов след неговото задържане, стана ясно, че самият той признава, че до зазоряване на 9 юли е бил с Яна, а когато си тръгнал момичето било живо. Тези негови твърдения обаче са поставени под въпрос от съдебно-медицинската експертиза. Наред с това, единствените налични ДНК-съвпадения пак обвързват Русинов с Яна, а не Трифонов. „Тези доказателства създават своего рода алиби на обвиняемия и ако има съвпадения от направените експертизи, те обвързват свидетеля Русинов“, решиха апелативните съдии.

Повече от 4 месеца след убийството на Яна, единственото доказателство срещу Трифонов остана морфологичното сходство на космите му с тези, които са открити по тялото на Яна и около него. Това сходство обаче не означава, че са непременно негови.

Съдът изрично подчерта, че след 4 месеца разследване доказателствата трябва да се надграждат, за да продължава задържането на обвиняемия, а по делото се случва точно обратното. Всички тези обстоятелства най-накрая бяха взети предвид и съдиите освободиха Трифонов от ареста. На предишното заседание на СГС дори стана ясно, че на местопрестъплението е намерен телефон с кръв от Яна по него и отпечатъците на Русинов по клавиатурата.

Днес съдът отбеляза, че е безпредметно да се обсъжда възможността Трифонов да се укрие. Все пак защитниците на обвиняемия представиха декларация, че той ще живее на адреса на баща си Иван Иванов. Именно това бе една от предпоставките предишният съдебен състав да откаже да го пусне, тъй като според магистратите, той нямал адрес. Заради чистото му съдебно минало, за съда няма опасност той да извърши и друго престъпление.

още по темата:
http://www.inter-view.info/2011/07/karbovski-nikolai-rusinov-checi.html

related

новини 864827509140256443

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item