stoineff

Оставките на Трайков и Константинов


Трайков и Константинов и Драшков подадоха оставки! 

В интервю за "Денят започва" министър-председателят Бойко Борисов коментира решението на извънредно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да приеме оставките на двама министри от кабинета - на министър Трайков и на здравния министър д-р Константинов.

Заместникът на Трайчо Трайков - Делян Добрев ще е новият министър на икономиката, енергетиката и туризма. Това заяви в интервюто си премиерът Бойко Борисов.

Той още не е решил кой да поеме министерството на здравеопазването, след подалия оставка Стефан Константинов. Две са номинациите - на Менда Стоянова, която в момента е председател на бюджетната комисия в парламента и на нейната колежка Десислава Атанасова, която оглавява здравната комисия.




Здравният министър д-р Стефан Константинов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков подадоха оставки късно снощи. Оставките им са приети от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Оставка е подал и заместник-председателят на ДАНС Иван Драшков, съобщи тази сутрин премиерът Бойко Борисов. Оставката му ще бъде приета.
Новият министър на икономиката, енергетиката и туризма ще бъде Делян Добрев, съобщи Бойко Борисов. За нов здравен министър Борисов ще избира между две кандидатури и ще се решава днес до обед. Премиерът не се ангажира с имена, но на въпрос дали това са Менда Стоянова и Десислава Атанасова каза, че ще види – къде ще има по-малко вакуум, ако изтегли едната от двете.
Като мотиви за оставката на Трайчо Трайков Борисов посочи, че има забавяне в икономиката и енергетиката. Капката, която преляла чашата обаче, бил проваленият икономически форум в Катар. Близо сто бизнесмени от България присъстваха на откриването на форума, на което не дойде нито един арабски бизнесмен. Провалът на форума предизвика множество коментари в медиите в България за неговата организация и постави под въпрос смисъла от визитата на правителството в Катар, която премиерът определи като много успешна. По думите на Борисов – посещението в Катар е било брилянтно организирано от Външно министерство, но е абсолютна глупост Трайчо Трайков да насрочи откриване в 10.00 часа, в отсъствието на премиера на Катар. Форумът бе открит вечерта, от двамата премиери, а министри го определиха по-късно като много успешен. Сутринта обаче, покрай проваления форум, Борисов видял Трайчо Трайков да се пече на плажа.
Здравният министър д-р Стефан Константинов е подал оставка на 13 март.
За причини за оставката на Стефан Константинов Борисов посочи, че е успял да се изпокара с „абсолютно всички”. Константинов е скаран с Парламентарната група на ГЕРБ, със заместник-министрите си, както и с половината министри. Накрая се оказа, че само аз съм му фен, каза Борисов. Причини за оставката на заместник-председателя на ДАНС Иван Драшков Борисов не посочи.


related

новини 5752972463477377262

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item