stoineff

Интервю на Йорданка Фандъкова в предаването на ТВ7 "Добро утро, България"




Виж началото на интервюто.


Водещ: Плаща ли се на куче, когато то се осиновява в чужбина или примерно когато то се води в някакъв приют?

Йорданка Фандъкова: Аз зная, че чужбина се плаща за осиновяване. Колко се плаща, в кои страни и как не мога да кажа. Но пак казвам, когато става въпрос за истинско осиновяване, аз съм категорично за. Нека хората да осиновяват кучета, да ги гледат и да се грижат за тях. Нека да е и в чужбина.

Водещ: Вие плащате ли нещо за надзор или за осиновяване от общината?

Йорданка Фандъкова: Не.

Водещ: Слава Богу, тук не се плаща. Имаше оферта от пловдивския кмет да ви вземе кучетата за кастрация.

Йорданка Фандъкова: Аз съм благодарна на господин Тотев. Офертата е за кастрация и връщане на място. Видяхме, че само с кастрация и връщане на място проблемът не само не се решава, а се разширява. Ние имаме достатъчен капацитет за кастрация, заедно със сериозните отговорни организации за защита на животните, заедно с ветеринарните лекари. Ресурсът на София е голям. На нас ни трябва да строим приюти, трябват ни приюти, където да прибираме кучетата и да не ги връщаме обратно.

Водещ: Можете да се обадите по телефона на предишния пловдивски кмет д-р Иван Чомаков, по-предишния, който за около две нощи реши проблема с кучетата в Пловдив. Сега, сещате се как го е направил, но просто наистина там беше огромен проблемът с кучетата от края на 90-те години и приключи за нула време. Проблемът дойде, че пък котките се увеличиха. Но това е по-малък проблем.

Йорданка Фандъкова: Нека да се мобилизираме да се справим с бездомните кучета.

Водещ: Тук обещавате до два месеца да се реши проблемът с кучетата.

Йорданка Фандъкова: Не до два месеца. Моля ви! Казвам, че до две години може чувствително да намалеят. Който ви обещае, че до два месеца ще се реши, значи просто няма да каже истината.

Водещ: Добре. Какво става в ремонтите? Тази сутрин си прекарах известно време на телевизионната кула. Страшно е положението.

Йорданка Фандъкова: За съжаление отново не мога да обещая, че няма да има сериозен трафик и задръствания. Но мисля, че хората вече видяха, че когато има подобен проблем, след това се появя ва един хубав обект, който е приятно да пътуваш по него. Специално на телевизионната кула започнахме изграждането на кръстовището на две нива, което е много удобно, красиво. Проучванията показват, че ще допринесе за по-добрата чистота на въздуха. За съжаление шест месеца ще трябва да изтърпим това. На „Черни връх” се работи. Там се прави цялостна реконструкция

Водещ: Алтернативни маршрути имате ли предвидени отнякъде да се отпушат, защото много е тежко положението?

Йорданка Фандъкова: Познати са маршрутите, алтернативните. За съжаление, пак казвам, трафикът е сериозен. Ние нарочно започнахме работа сега, за да можем да използваме летните месеци за активната работа, когато ще се наложи цялостно затваряне на кръстовището. Но без това няма как да подобрим инфраструктурата на града. Не може да стане за една нощ един сериозен инфраструктурен обект. Нещо повече. Ние ще започнем в следващите месеци изграждането и на следващото кръстовище на две нива. То ще бъде на бул. „Гешов” и ул. „Георги Софийски”. Забавяме следващите кръстовища, за които сме готови, само и само да не блокираме изцяло града.

Водещ: Изведнъж цяла София. Но това са двете, така ли, двете кръстовища?

Йорданка Фандъкова: Но метрото се пуска, на 25-ти този месец пускаме участъка от „Младост” до „Цариградско шосе”, заедно с най-големия буферен паркинг. Ще може вече метрото да се ползва от „Обеля” до „Цариградско шосе”, което смятам, че е...

Водещ: Ще облекчи трафика при всички положения.

Йорданка Фандъкова: Ще облекчи малко. Но вече септември месец, когато се пусне целият втори метродиаметър от „Надежда” до „Лозенец”, тогава очакванията са ни за сериозно облекчаване на трафика.

Водещ: Други ключови ремонти, които настъпват сега с лятото?

Йорданка Фандъкова: В момента изцяло се реконструира бул. „Черни връх”. Започва реконструкцията на бул. „Мария Луиза”, тече процедура в момента. Започнахме надлез „Надежда”, цялостна реконструкция. Знаете какво съоръжение беше това – и грозно и опасно. Бул. „Бъкстон” – също цялостна реконструкция. Това са големи обекти, които, пак ще кажа, за съжаление пречат и затрудняват и движението. Но пък след това не кърпим дупки.

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item