stoineff

Борисов: Няма доклад, който посочва Хизбула като отговорник за атентата в Бургас

Атентатът в Сарафово не е извършен от Хизбула
На 18 Юли 2012 г около 17.30. Автобус с 40 израелски туристи беше взривен на летище
 "Сарафово" в Бургас. Още в същия ден  репортер на "Интервю" посочи, Мехди Гезали (Абу Ахмед),
като един от извършителите на атентата. Въпреки, че шведските власти отрекоха той да има нещо общо, досега никой не го е виждал и няма официална информация за местоположението му.

Бойко Борисов не пожела  да коментира публикациите в израелски медии, че има български доклад, който сочи „Хизбулла” като организация, която е отговорна за атентата в Бургас.

Борисов  все пак каза, че такъв документ няма, предаде БНР.

"Има голямо напредване в разследването, никой не е упълномощен от мен или никой по тази тема не е разговарял от правителството. Президентът Плевнелиев също е информиран от разследването. Имаме доста време още да поработим. Имат голям напредък, повтарям. Официални тези или коментари ще бъдат направени, когато са безспорни доказателствата. Колко пъти да ви го кажа? Няма да коментирам какво са казали медиите. Това си е тяхна отговорност. Израелската телевизия е друга отговорност. Те са в избори сега, могат да си коментират каквото си искат. И ние като го повтаряме сега, ставаме част от даден план или сценарий. Защо да си го причиняваме като държава?".
Каза още Борисов.

Министърът на външните работи Николай Младенов днес е на еднодневно работно посещение в Държавата Израел, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Основна тема на разговорите с израелските партньори е планирането на предстоящото честване на 70 години от спасяването на българските евреи през Втората световна война.

Външният министър на България Николай Младенов е направил изненадващо посещение в Израел, за да информира лидерите относно напредъка в разследването на атентата в Бургас, за който Израел обвини ливанската групировка „Хизбулла” и Иран, предаде Ройтерс.

Вътрешният министър Цветан Цветанов, който се намира в Дъблин за преговори с министри от Европейския съюз, също е осведомил партньорите на България от ЕС за последните развития.

Иран отрече да е замесен в бомбената атака от 18 юли, при който загинаха петима израелски туристи и един българин. „Хизбулла” досега не е отговаряла публично на обвиненията на Израел и американските агенции, че също е изиграла роля в атентата.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Бургас 3287532334075568412

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item