stoineff

Операцията по залавянето на стрелеца от Катунци е успешна

Две лица са задържани при специализирана полицейска операция в района на село Виногради, община Сандански. 

Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

Днес около 15.40 часа под ръководството на Върховната касационна прокуратура в района на село Виногради, община Сандански е проведена специализирана полицейска операция с участието на сили от Областната дирекция на МВР в Благоевград и Специализирания отряд за борба с тероризма. При операцията са задържани две лица, съобщи Лазаров пред агенция "Фокус". На 18 септември в района на село Катунци, община Сандански при опит за въоръжен грабеж на моторно превозно средство едно от задържаните лица е произвело изстрели по български граждани.

Лазаров уточни, че при проведените оперативно-издирвателните мероприятия е използван и хеликоптер на Главна дирекция „Гранична полиция”. В момента се провеждат процесуално-следствени действия, допълни главният секретар на МВР.

Междувременно от Министерството на отбраната излезе официална информация, че стрелецът е 38-годишният Никола Манчев. Той е освободен от военна служба през 1998 г. Първоначално е карал наборна военна служба първо като старшина – школник 1997 г. От армията е освободен 1998 година, след като е отслужил наборната си военна служба. Той не е бил кадрови военнослужещ. В Министерството на отбраната нямат данни да е участвал в контингент зад граница като военен.

Акцията по залавянето на Никола Манчев върви от вчера вечерта, когато той нападна две момичета в кола край Сандански и простреля едното от тях във врата. На място веднага бяха изпратени полицаи и барети, които заградиха района. По-късно в издирването му се включи и военен хеликоптер, който обхождаше района.

related

Регионални 8794146179064782910

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item