stoineff

Разкриха схема за избягване на данъци и пране на пари за 120 милиарда долара

264 милиона долара е най-голямата сметка на български гражданин, който е използвал „швейцарската пътека" за укриване на доходи, пише френският вестник „Монд". 


Днес изданието предостави информация за разследването на канала, прокаран от швейцарския филиал на британската банка HSBC.

Сред възползвалите се от канала на банката в периода 1990-2007 година са и 74 българи или хора, посочили адреси в страната, които са прекарали през трезора средно по 5 милиона долара.

Данни за имената на тези хора и сметките, които те са разкрили, и парите, които са преминали през тях, са били предоставени и на българските власти в лицето на Главна прокуратура, но досега оттам няма коментар по темата.

Разкритията показват схема за избягване на данъци и укриване на капитали на обща стойност 120 милиарда долара от над 200 страни.

Страната ни се нарежда на 69-о място в глобалната класация по размер на средствата, постъпили в швейцарската HSBC Private Bank, поделение на втората по големина банка в света - британската HSBC.

Сред водещите в тази класация са Швейцария, Великобритания, САЩ, Франция и Италия, откъдето са били източени милиарди

related

новини 1734247607926742251

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item